Få straks et uforpligtende tilbud på gulvvarme til badeværelset her!
Ring eller send os en besked herunder, så giver vi dig straks et uforpligtende tilbud på gulvvarme til badeværelset!
70 40 08 65Et badeværelsesgulv er typisk lagt med klinker, fliser eller vinyl. Da specielt klinker og fliser føles kolde, er det rart med et opvarmet gulv. Ved at lægge gulvvarme i badeværelsesgulvet kan man slå to fluer med ét smæk; nemlig at man får et dejligt varmt gulv, og at man samtidig får opvarmning af hele rummet i stedet for f.eks. at skulle have plads til en radiator.
De fleste rum i en privatbolig er typisk opført med et gulv, der føles varmere. Tæpper og trægulve føles varmere end f.eks. klinker. Det kan derfor være en fordel at lægge gulvvarme i rum med disse kolde gulve, som får rummet til at virke mere fodkoldt, end det faktisk er.
Hvis du gerne vil have dejlig varme under fødderne, når du og din familie går på badeværelset, kan det derfor være en fordel at lave gulvvarme. Det kan dog også sagtens have sine fordele at lave gulvvarme i badeværelset på kontoret/arbejdspladsen, da det er en komfortabel varme, og som gør det nemmere for rengøringspersonale at gøre rent, da de ikke skal døje med at komme til ved væg og gulv ved radiatorer.
Når der skal tages stilling til, hvilken type gulvvarme man gerne vil lave i huset, i lejligheden eller på kontoret, er det oplagt at overveje, hvilket omfang man gerne vil have gulvvarme i. Hvis det kun drejer sig om gulvvarme i badeværelset, kan det være fordelagtigt at lave el gulvvarme.
Alt efter hvor du gerne vil have gulvvarme henne, er der nogle regler, der gør sig gældende. Hvis du f.eks. bor et sted, hvor der er tilkobling til fjernvarme, er det ikke lovligt at bruge el som den primære opvarmning. Hvis det dog kun drejer sig om at lave gulvvarme på et badeværelse, er elgulvvarmen ikke den primære opvarmningskilde og er dermed ikke omfattet af reglerne.
Det kan dog være fordelagtigt at overveje, om man alligevel skal vælge vandbaseret gulvvarme i badeværelset i stedet for elbaseret. Det kan f.eks. være ønskeligt, hvis man i forvejen har vandgulvvarme i andre rum i huset, eller hvis man på sigt har tænkt sig at få gulvvarme i flere rum. Hvis man laver vandbaseret gulvvarme i badeværelset fra start, behøver man heller ikke bekymre sig om en dyr elregning blot på baggrund af ét rum.
El gulvvarme har dog sine fordele, da det med moderne teknologi er muligt at lave gulvvarme, der ikke fylder ret meget i højden. Man kan derfor godt lægge f.eks. el gulvvarme ovenpå et eksisterende gulv i badeværelset.
Der er mange ting at tage stilling til, inden man går i gang med gulvvarmeprojektet i sin private bolig, i lejligheden eller på kontoret. Uanset hvad dit projekt omfatter, og hvilke løsninger du overvejer, så står vi klar til at hjælpe. Du er velkommen til at kontakte os via kontaktformularen. Vi vender tilbage til dit hurtigst muligt, inden for 24 timer, og så får du et konkret tilbud på gulvvarme, som du kan forholde dig til.
Fordele og ulemper ved gulvvarme på badeværelse?
Lige som så mange andre ting, er der fordele og ulemper ved at lave gulvvarme i badeværelset. Der er generelt fordele og ulemper ved gulvvarme. Det gælder både el- og vandbaseret gulvvarme, og det samme gælder også, uanset om der er lagt gulvvarme i et eller flere rum.
Grunden til, at der er flere og flere, der får lavet gulvvarme i boligen, er bl.a., at det er blevet mere tilgængeligt i og med, at det er blevet mere udbredt, for jo mere udbredt noget er, jo flere er der, der tilbyder at lave gulvvarme. Det er også blevet mere rentabelt rent økonomisk, og sidst men ikke mindst har den nye teknologi også gjort det muligt at lave gulvvarme på eksisterende gulve. Dette gælder især elgulvvarme.
Fordele, der er ved at lave gulvvarme i badeværelset, omfatter følgende:
- Ingen synlige rør til radiatorer (kosmetisk faktor men også praktisk mht. for eksempel rengøring og indretning)
- En jævnt fordelt opvarmning af hele rummet
- Dejligt varme gulve i stedet for fodkolde gulve
- Man kan skrue lidt ned for termostaten, da rum med gulvvarme føles lidt varmere end rum med radiatorer
- Overflader tørrer hurtigere, hvilket er specielt praktisk i badeværelset (så man undgår våde gulve og eventuel svamp)
- Minimalt vedligehold af gulvvarmesystem (det passer praktisk talt sig selv – hvis det er lavet rigtigt)
- Støv og andet skidt hvirvles ikke så meget rundt
- Varme fra gulvvarme opleves ofte som mere behageligt end varme fra radiatorer
Der er sjældent fordele, uden at der også er ulemper. Ulemperne ved gulvvarme i badeværelset er værd at tænke over. De omfatter bl.a.:
- Langsommere opvarmning end f.eks. radiatorer (specielt ved vandbaseret gulvvarme, der er støbt i beton)
- Ligesom gulvvarme er langsom til at varme op, tager det også længere tid at få temperaturen ned igen
- Både el- og vandbaseret gulvvarme er ret dyrt at få lavet, specielt vandgulvvarme, sammenlignet med radiatorer
- Hvis gulvvarmen går i stykker, er det dyrt og besværligt at få repareret
- Specielt i ældre huse, der ikke er godt nok isoleret, kan varmen fra gulvvarme ikke altid følge med, og man er derfor nødt til at supplere med f.eks. radiatorer
- Der kan forekomme træk ved døre og vinduer, hvis disse ikke er isoleret godt nok
- Anlægning af gulvvarme kræver ofte isolering af huset for at undgå en ineffektiv opvarmning
- I foråret og efteråret kan gulvene føles kolde, fordi gulvvarmen ikke tænder – dette gælder i nyere huse, der er godt isolerede og derfor har et lille varmetab
- Specifikt for badeværelser gør det sig gældende, at da gulvet og andre overflader tørrer hurtigere, kan det være nødvendigt at være vaks til at tørre gulv og vægge af, da der ellers nemmere kan sætte sig kalk efter bad
Selvom der er en del ulemper ved gulvvarme, vil fordelene i langt de fleste tilfælde opveje ulemperne. Hvis du også kan se alle de gode fordele, der er ved gulvvarme, fremfor andre typer af opvarmning, er du velkommen til at kontakte os. Så kommer vi gerne med et konkret bud på, hvad det vil koste for dig at få lavet gulvvarme.
Hvordan lægger man gulvvarme i et badeværelse?
Hvordan man lægger gulvvarme i et badeværelse afhænger bl.a. af, om det kun drejer sig om det ene rum, om man gerne vil have vand- eller elbaseret gulvvarme, og om man kan lægge gulvvarme ovenpå det eksisterende gulv.
Hvis det kun drejer sig om at få lavet gulvvarme i badeværelset, kan man med fordel vælge at lægge gulvvarme ovenpå det eksisterende gulv. Det er billigst at få lavet elgulvvarme, men elgulvvarme er dyrere i brug.
Man kan relativt nemt få lavet gulvvarme i badeværelset både på stueetagen og på 1. sal, hvis man vælger løsningen, hvor man lægger gulvvarme ovenpå det eksisterende gulv.
Hvis du ikke har mod på et gør-det-selv-projekt, kan du hyre nogle professionelle håndværkere til at lave gulvvarme for dig. Da vi er VVS-specialister med erfaring inden for at lave gulvvarme, står vi også klar til at lave gulvvarme for dig i dit badeværelse, hvad enten det er i lejligheden, i huset eller på arbejdspladsen.
Har du problemer med din gulvvarme der ikke virker, så indhent et tilbud på at få det fikset hos os!
Hvad koster gulvvarme pr m2?
Hvad gulvvarmen vil koste pr. m2 afhænger bl.a. af omfang og type. Derudover er prisen på gulvvarme pr. m2 todelt: En pris for at få gulvvarmen lavet, og en pris for forbrug. Det kan her være en fordel at tænke langsigtet.
Gulvvarme kan være ret dyrt i drift sammenlignet med radiatorer, hvis bygningen ikke er ordentligt isoleret. Hvis du vælger elgulvvarme fremfor vandbaseret gulvvarme, er det værd at tænke over, at elbaseret gulvvarme kan være op til tre gange så dyrt som fjernvarmegulvvarme.
Prisen på at få lavet gulvvarme i badeværelset pr. m2 afhænger også af, om du kan lave noget af det selv. Hvis du ikke har mod på et gør-det-selv-projekt, hjælper vi dig gerne fra start til slut. Uanset om du laver gulvvarme selv eller ej, kræver det, at en autoriseret VVS-installatør tilslutter din nye vandgulvvarme til fjernvarmen. I tilfælde af, at du har valgt elgulvvarme, skal du i stedet have fat i en autoriseret elinstallatør.
Hvad koster gulvvarme til badeværelse?
Prisen på at have gulvvarme i badeværelset kommer i begge tilfælde an på forbruget. Jo større varmetab din bolig har, jo mere varme skal der til for at opvarme badeværelset og bevare temperaturen.
Du kan med fordel spare lidt på varmeregningen i badeværelset, hvis du lægger måtter ved f.eks. toilet og håndvask. Så behøver du ikke varme gulvet op lige så meget, og du kan dermed spare lidt penge på varmen. Prisen på gulvvarme i badeværelset kommer også an på, om du f.eks. lukker døren til gangen, så du undgår at varmen fra badeværelset breder sig til rum, som ikke behøver blive opvarmet lige så meget.
Et par sidste tip vi giver dig med på vejen er, hvad du ellers kan gøre i stedet for at skrue mere op for gulvvarmen. Udover at lægge måtter på badeværelsesgulvet i din bolig, kan du også bruge sutsko og varme sokker. Og du kan evt. få en fagmand til at undersøge, om der er kuldebroer. Disse fikses ved f.eks. at lægge flamingo ned for at isolere.