Få straks et uforpligtende tilbud på gulvvarme i beton!
Ring eller send os en besked herunder, så giver vi dig straks et uforpligtende tilbud på gulvvarme i beton!
70 40 08 65Gulvvarme findes i to forskellige former, og begge former kan laves på forskellige måder. Det første, man skal tage stilling til, er, om men gerne vil have gulvvarme baseret på el eller vand. Når dette valg er truffet, skal man finde ud af, om man gerne vil have støbt gulvvarmen ind i beton eller lægge den oven på det eksisterende gulv.
Når det drejer sig om gulvvarme i beton, er det mest oplagt og mest fordelagtigt at støbe vandbaseret gulvvarme i beton og i knap så stor grad el gulvvarme.
Fordelene ved lægning af gulvvarme i beton er, at man opnår en god varmefordeling i hele betongulvets overflade. Hvis man f.eks. vælger en anden gulvvarmeløsning, hvor man lægger gulvvarmen mellem lægter og oven på undergulvet, risikerer man, at det nye gulvs overflade ikke varmes ens over det hele. Her handler det om hverken at lægge rørene eller slangerne for tæt eller for langt fra hinanden.
At skulle lave gulvvarme i beton behøver ikke være en stor og træls omgang. Uanset om du er praktisk anlagt eller ej, så står vi klar til at hjælpe dig med at få gulvvarme i beton i dit hus, din lejlighed eller på kontoret/arbejdspladsen.
Vi er VVS-fagfolk med speciale i at lave gulvvarme, og vi hjælper gerne dig og din familie med at undgå fodkolde gulve. Vi kan både hjælpe med støbning af gulvvarme i beton og at fræse gulvvarme i eksisterende betongulve.
Du er velkommen til at kontakte os via formularen her på siden, så kan vi straks give dig en gulvvarme pris. Da vi tilbyder landsdækkende service og en hurtig svartid, kan du inden for 24 timer have et konkret tilbud på gulvvarme i beton, som du kan forholde dig til.
Gulvvarme beton eller varmefordelingsplader?
I dette afsnit kan du læse mere om forskellen mellem gulvvarme støbt i beton og gulvvarme lagt på fordelingsplader. Begge løsninger kræver, at undergulvet kan holde til vægten, og at der, når projektet er færdigt, stadig er plads over gulvet til, at døre kan åbnes og lukkes.
I de tilfælde, hvor gulvvarmeslangerne er støbt i betonen, fungerer betonen som varmefordeler. Det er nødvendigt at have noget, som kan lede og fordele varmen fra vandslangerne. Alternativet til at bruge beton som varmefordeler er at lægge gulvvarmerørene/-slangerne oven på varmefordelingsplader, hvor de ligger i spor i f.eks. spånplader eller mellem lægter.
Hvilken løsning, der er den bedste for dig, kommer an på, hvordan din bolig eller din arbejdsplads’ bygning er opført. Det kan f.eks. være, at der ikke er plads til at støbe et betongulv, eller det kan være, at dit hus har krybekælder, hvor man ikke har noget, man kan støbe gulvet ovenpå. Uanset hvad man vælger, skal man være sikker på, at den øvrige bygningskonstruktion kan bære det nye gulv, og man skal også sikre sig, at der ikke er et varmetab fra gulvvarmen og ned i undergulvet eller jorden under huset.
En professionel VVS’er eller en VVS-ingeniør vil kunne rådgive dig, sådan at du får præcis den løsning, der er bedst for dig og din bolig eller din arbejdsplads.
Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, er du velkommen til at kontakte os. Brug gerne kontaktformularen og medsend gerne billeder af de rum, du gerne vil have gulvvarme i. Hvis du allerede har en idé om, hvilken type gulvvarme du gerne vil have, og ved hvilke rum, det drejer sig om, er du også meget velkommen til at kontakte os. Vi svarer ofte samme dag, og i hvert fald inden for 24 timer.
Hvordan laver man gulvvarme i beton?
Man kan lave gulvvarme i beton på flere måder. Man kan vælge den omfattende løsning, hvilket vil sige, at man fjerner det eksisterende gulv og støber et nyt gulv i beton, hvori man lægger gulvvarmen, eller man kan vælge at fræse riller i betonen for at lægge gulvvarmen ned. Dette er den oplagte løsning, hvis gulvet i forvejen er støbt.
At skulle lave et helt nyt gulv i beton og indstøbe gulvvarmen heri kan være nødvendigt, hvis det eksisterende gulv f.eks. er træbrædder, der ligger på lægter. Alt efter hvilket gulv man har i forvejen, og alt afhængigt af, hvad der kan lade sig gøre, er det enten mest oplagt at støbe et helt nyt gulv eller fræse riller i gulvet for at lægge gulvvarme.
Hvis du bor i lejlighed eller har en bolig i flere etager, er gulvvarme i beton måske ikke så oplagt for dig. Det er derimod oplagt at støbe gulvvarme i beton i nye huse og i forbindelse med renovering af ældre huse. Alt afhængigt af, hvad dit undergulv kan klare af belastning, kan det være en rigtig god løsning af støbe gulvvarmen ned i stedet for f.eks. at lægge den oven på det eksisterende gulv mellem lægter og så lægge et nyt gulv ovenpå.
Hvordan man laver gulvvarme i beton afhænger derfor af flere faktorer. Hvis din bolig eller arbejdsplads har mulighed for det, kan der lægges gulvvarme i beton, hvilket giver den mest jævnt fordelte opvarmning. Beton minder nemlig lidt om sten, og den er derfor god til at suge varme til sig, fordele den og langsomt afgive den.
Der er nogle forskellige fremgangsmetoder, alt efter hvilket omfang din gulvvarme i beton skal laves. Nedenstående overordnede vejledning er med udgangspunkt i gulvvarme baseret på vand.
Hvis den bedste løsning er at støbe et helt nyt gulv i beton, skal man gøre følgende:
- Ryd det pågældende rum for alt, der ikke er fast inventar
- Fjern det eksisterende gulv
- Tænk over, og læg an plan for, om der er nogen andre ting, som skal ligge i gulvet eller gå igennem det, da man ikke skal støbe over det hele, hvis der f.eks. skal være huller til afløb
- Hvis du ikke har alle de materialer og værktøjer, du skal bruge, er det nu du skal købe dem
- Forbered underlaget under gulvet
- Læg et isolerende lag samt dampspærre (for at forhindre varmespild nedad mod jorden og for at undgå, at fugt trænger op gennem gulvet)
- Praktisk klargøring til støbning af nyt gulv
- Få en VVS’er (og evt. en murer) til at støbe betonen og indstøbe gulvvarmen heri
- slut betongulvet af med at lave et slidlag og læg plastfolie ovenpå, så betonen ikke tørrer for hurtigt
- Når gulvet er tørret helt, kan du nu lægge nyt gulv oven på betonen, hvis du gerne vil (dette er formentlig ønskeligt, hvis det pågældende rum f.eks. er et soveværelse eller en stue)
- Tænd for din nye gulvvarme og nyd den behagelige varme (det er formentlig en god idé at teste, om gulvvarmen virker som den skal, inden man støber rørene/slangerne ind i betonen)
Hvis den mest optimale løsning derimod er at fræse riller i det eksisterende betongulv, skal man gøre følgende:
- Ryd rummet for alt, der ikke er fast inventar
- Køb eller lej en rillefræser (eller få nogen professionelle til at gøre det – de har formentlig det rette værktøj og de rette maskiner)
- Fræs riller præcis dér, hvor gulvvarmerørene/-slangerne skal ligge
- Læg gulvvarmeslangerne/-rørene ned i rillerne
- Få en VVS’er til at tilslutte gulvvarmen til fjernvarmen (men vent med at tænde for den, til betonen er tør – det kan dog være en god idé kort at teste, om gulvvarmen virker, som den skal)
- Støb en smule beton rundt om og ovenpå rillerne for at få en plan og glat overflade
- Slut af med at lægge nyt gulv oven på betonen
Som det kan ses af de to forskellige fremgangsmetoder ovenfor, er det mest omfattende at lave et helt nyt betongulv, men det kan være fordelagtigt at støbe hele gulvet fra bunden. Dermed kan man f.eks. sikre sig, at man ikke kommer til at fræse igennem eksisterende rør og afløb, der ligger i gulvet.
Uanset om du laver gulvvarme i eksisterende betongulv eller støber et helt nyt betongulv, er der nogle ting, man skal være opmærksom på. Fordelen ved at få nogle professionelle VVS-folk til at klare arbejdet, er, at du er fri for at bekymre dig om alt det ovenstående. Du skal blot læne dig tilbage og nyde det færdige resultat. Vi er VVS-specialister med fokus på et godt håndværk til en god pris. Kontakt os gerne for at få et konkret bud, som du kan forholde dig til. Vi svarer hurtigt og ofte samme dag.
Hvad koster gulvvarme i beton?
Som det nok kan regnes ud på baggrund af de ovenstående fremgangsmetoder, er der stor forskel i pris på, om du kan få lavet gulvvarme i et eksisterende betongulv, eller om der skal støbes et helt nyt betongulv. Derudover kommer det også an på, hvor mange rum det drejer sig om, og hvor store de er.
Ydermere kommer den endelige pris også an på, om du kan lave noget af det selv. Det der måske er sparet i løn til VVS-specialister bliver formentlig brugt på at leje udstyret selv i stedet. Det vil også, alt andet lige, tage en privatperson længere tid at lave gulvvarme selv end at få en professionel håndværker til at gøre det. Kontakt os gerne for en konkret pris – vi svarer inden for 24 timer.
Oplever du problemer med, at din gulvvarme ikke virker? Så tag fat i os i dag.